Žaklina Bandeka

Share Button

zaklina_mainŽaklina Bandeka

Dva muškarca i jedna žena. Dva muškarca. Jedna žena. Jedna žena. Dva muškarca… Broj kombinacija je vrlo veliki.

Igraju:

IVAN JEVTOVIĆ
MILAN KALINIĆ
TATJANA BOKAN

Režija: SLAVENKO SALETOVIĆ
Tekst: STEVAN KOPRIVICA
Scena i kostim: MILANKA BERBEROVIĆ
Muzika: OLIVERA KRISTIĆ

Producent: MILUTIN – BATA KARADŽIĆ

Produkcija: FaVI 2004.

LICA:

DUŠAN, profesor istorije u srednjoj školi, tridesetak godina. Jedva sastavlja kraj sa krajem, razveden.
Srdačni mitoman, patetičar, idealista. DARKO, stomatolog, tridesetak godina. Dobro mu ide, racionalani cinik, oženjen, dvoje dece. Odbija da prizna da ga godine pomalu stižu, stalno fizičko vežbanje i zdrav život. ŽAKLINA, srećno razvedena povratnica iz Londona. Otišla iz zemlje na vreme, vratila se u nevreme, misleći da je vreme. Lepa. Evropjeka, po svemu. Opsednuta misijom evropeozacije njenih drugara iz gimnazije, Darka i Dušana, koji su bili i još uvek jesu zaljubljeni u nju.

„Žaklina Bandeka“ je mala humorističko- erotska priča o emociji, Evropi, zubarima i profesorima, lepim ženama, umornom Beogradu. Ništa manje i ništa više. Šta se dogadja kada se, odjednom, u vašem životu, pojavi nekadašnja velika i prava ljubav? Šta se dešava kada se nekadašnja velika i prava ljubav pojavi u životu vašeg najboljeg prijatelja? Šta se dešava kada se ispostavi da je to ista žena?A vi živite u Srbiji, danas?Niste junak sapunske serije, ni „Sexa i grada“, mada sve počinje da liči na to.I taman da se nadje rešenje da nekadašnja velika i prava ljubav zauzme odgovarajuće mesto u vašem i njegovom životu,ona će zatražiti nešto nedopustivo. Nešto što se u svetu dogadja, ama danas, u Srbiji, teško.Šta se dogadja… Jedna žena i dva muškarca. Dva muškarca i jedna žena. Dva muškarca. Jedna žena. Broj kombinacija je vrlo veliki. Jedna od tih kombinacija predmet je scenske priče u komadu „Žaklina Bandeka“.

Učešće na FESTIVALIMA i nagrade:

Za najbolju predstavu na me|unarodnom festivalu »Dani komedije« u Bijeljini 2004.godine, i na X festivalu »Srpsko Sarajevo 2005.« Osvojeno drugo mesto na festivalu Dani komedji u Jagodini/2004.. Osvojeno drugo mesto na festivalu Dani »Bore Stankovića« u Vranju2004. Učešće na 23. festivalu »Nušićevi dani« u Smederevu 2006. Učešće na festivalu Dani »Milivoje Živanović« Požarevac 2004. Učešće na danima »Žanke Stokić« u Rabrovu/2004. Učešće na 27. festivalu »Masukini pozorišni dani« u Vel.Plani/2004.

Predstava je snimljena za potrebe RTS i njihovog TV teatra

Share Button