Tajna plave ptice

Share Button

ptica_2po tekstu: STEVANA KOPRIVICE

TAJNA PLAVE PTICE

MELODRAMSKI TRILER ZA DVE LEPE ŽENE I JEDNU ŠUŠUMIGU

Režija: MILAN KARADŽIĆ
(TURNEJA, JESIL TO DOŠO DA ME VIDIŠ, BOKEŠKI D-MOL, GOVORNA MANA, SUZE SU O.K. CAREV ZATOČENIK, PARADOX…)

Igraju:
TANJA BOŠKOVIĆ, IVAN JEVTOVIĆ, BOBA LATINOVIĆ

ptica_1

Izbor kostima: Božana Jovanović
Kostimi: Mona
Dizajn i izbor dekora: BSP-Pančevo
Inspicijent: Jasna Perić
Garderober: Vesna Šišković
Izbor muzike: Vladimir Racković

Producent: Milutin – Bata Karadžić
Produkcija: FaVI 2001

LICA:

ptica_4OLGA, 50 godina. Još uvek lepa. Još uvek mašta. Bori se protiv nagoveštaja poznih godina uspomenama na neko bolje prošlo vreme. Esteta.

MIKICA, 25 godina. Pokušava da bude poslovne žena. Brzopleta, sklona pogrešnim recima u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Zaljubi se.

RELJA, 28 godina. Biznismen. Osrednji. Menja poslove kao i uverenja. Novac je njegov jedini Bog, nedokučiv kao i svaki Bog. Odjednom mu postaju važne neke druge stvari. Bolje da nisu.

Sve se događa u dnevnom boravku jedne vile na Neimaru, u proleće ove godine.

KRATAK SADRŽAJ:

ptica_3Olga pripada beogradskom džet setu iz sedmadesetih. Još uvek lepa, ali umorna i patetična, odlučuje da proda kuću na Neimaru. Previše uspomena, previše sete, nepodnošljiva količina nežnog sećanja na muža koji je kao pravi šmeker umro igrajuci basket na Kališu. Gospodja Olga upoznaje Mikicu, mladu, agresivnu, ali ne baš spretnu službenicu agencije za prodaju nekretnina. Mikici često pokvari vec gotov posao i ovo joj je prilika da se pokaže i dokaže.Možda bi i uspela u tome da za kupovinu kuće nije zainteresovan Relja, novokomponovani biznismen, princ Bulevara, sitni trgovac sa velikim ambicijama. Mikica i Relja, kao što to obicno biva, „uđu u šemu“, plane prava i žestoka ljubav između dvoje naizgled nespojivih ljudi. Gospođa Olga, ne bez nešto ženske zavisti postaje “ dobri duh“ ove veze. I, kada nam se učini da ce ovo biti jedna obicna velegradska ljubavna prica, Relja, u „Sotbijevom“ katalogu koji pronalazi kod Olge, otkriva međunarodnu poternicu za nestalom slikom Pabla Pikasa, „Plavom pticom“. Relja je tu sliku držao u rukama, dok je kao vojnik bio na primorskom ratištu! Slučajno otkriće promeniće živote naših junaka. Melodrama se pretvara u triler. Potraga sa slikom, Reljina akcija unapred osuđena na gubitništvo, strepnja i ljubav dve lepe žene čine argumente price o TAJNI PLAVE PTICE.

TAJNA PLAVE PTICE je urbani melodramski triler, dramska novela o sudbinama naizgled običnih ljudi koje vreme u kojem živimo pravi herojima i gubitnicima.

ptica_5ptica_6

Share Button