Međunarodni festival malih scena i monodrame

P1110375
Share Button

Međunarodni festival malih scena i monodrame /MEFEMM/ Istočno Sarajevo proslaviće svoj 18. rođendan od 3. do 7. decembra izvođenjem pet dramskih predstava i četiri monodrame.

Selektor festivala Ljubo Božović rekao je da je Stručni žiri 18. MEFEMM-a od 37 prijava izabrao pet dramskih predstava - „FaVi tetar“ Beograd izvešće predstavu „Divan dan“, Narodno pozorište Republike Srpske predstavu „Žiranti“, Balkan novi pokret i Pozorište na Terazijama predstavu „Čaj od jasmina“, Narodno pozorište Leskovac predstavu „Polovnjače“, a Hercegnovsko pozorište predstavu „Plan B“.

Božović je novinarima rekao da je od 17 prijava za monodrame žiri odabrao četiri, pa će biti izvedeni „Naši dani“ u izvođenju Radoslava Milenkovića, „Zoran Radmilović“ Ivana Tomaševića, „Ja kao gola“ Jovane Đorić i „Franše d’Epere na južnom bulevaru“ Jovice Jašina.

On je naglasio da će posjetioci Festivala biti u prilici da se sretnu sa poznatim glumcima poput Slobodana Bode Ninkovića, Milorada Mandića Mande, Suzane Petričević, Jelisavete Orašanin, Ljubomira Bulajića i drugih.

Najbolje predstave i glumce ocijeniće stručni žiri u sastavu profesori Luka Kecman i Milanka Babić i književnik Jovanka Stojčinović-Nikolić.

Share Button